Aparat de ambalare in vid Laica VT3217, 15L/min, 120W
Aparat de vidat alimente
- editLasa un review editLasa un review
Pentru comenzi rapide, ne puteți contacta la numărul 0723 223 285
Descriere
Fructele si legumele dumneavoastra vor fi pastrate in conditii optime datorita aparatului de vidat Laica VT3217.
Aparatul de vidat Laica VT3217 absoarbe aerul din pungile cu produse alimentare si apoi le inchide ermetic.
Laica VT3217 functioneaza complet automat cu ajutorul unui compresor de mare putere.
Comandarea functiilor se face de la cele 5 taste.
Laica VT3217 este dotat cu functia Pulse Vacuum, care permite vidarea prin impulsuri.
Pentru o sigilare rezistenta, aparatul de vidat are banda dubla de sigilare si poate executa 100 de cicluri automate de sigilare consecutive, fara a avea nevoie de timp de racire.
Puteti opta pentru 3 tipuri de sigilare a pungii pentru alimente uscate (sigilare simpla), umede (sigilare dubla) sau ude (sigilare extinsa).
Aparatul de vidat Laica VT3217 poate vida caserole.
Pentru o utilizare mai usoara, aparatul de vidat Laica VT3217 este prevazut cu cutter pentru o taiere facila a rolei la dimesiunea potrivita.
Utilizarea aparatului:
- Tasta "AUTOMATIC/STOP": aparatul va selecta automat ciclul de aspiratie și sigilare a pungii.
- Tasta “SEAL”: dacă apăsaţi această tastă aparatul va efectua sigilarea; se blochează aspirarea aerului şi punga este sigilată în mod automat.
- Tasta “PULSE VACUUM”: această tastă permite vidarea cu impulsuri, la apăsare începe aspirația iar la eliberare se opreste.
- Tasta “CANISTER”: apăsând această tastă aparatul va incepe ciclul de vidare pentru recipiente.
- Tastă “Sealing setting”: permite să se selecteze tipul de sigilare ce se va executa, în funcție de alimentele ce se ambalează: “single”: aparatul efectuează o sigilare simplă, care este indicată pentru alimente uscate, cum ar fi pâinea, pastele făinoase, biscuiții sau alte produse similare, ce necesită un timp scurt de sigilare; “double” aparatul efectuează o sigilare dublă, care este indicată pentru alimente umede, ce conțin lichide și umiditate, cum ar fi fructele, legumele și mezelurile, ce necesită un timp de sigilare mai lung; “double extended”: aparatul efectuează sigilarea dublă, prelungind timpul de sigilare. Este indicată pentru alimentele pătrunse de apă sau cu multă umiditate, cum ar fi cărnurile și legumele gătite.
In cazul alimentelor fragile, utilizatorul poate comanda, oricand considera necesar, oprirea procedeului de vidare si sigilarea pungii prin apasarea tastei SEAL.
Pentru o sigilare cat mai sigura a pungilor, aparatul este dotat cu banda dubla de sigilare.
Aparatul de vidat este dotat cu camera detasabila de colectare a lichidelor pentru a permite eliminarea eventualelor lichide in exces.
Compresorul are o capacitate maxima de aspiratie de 15 litri/minut.
Poate vida hrana uda, umeda si alimente uscate.
Aparatul de vidat Laica VT3217 vine pregatit cu:
- o rola de dimensiuni 28 x 600 cm.
Laica VT3217 este in garantie timp de 2 ani.
Specificatii tehnice:
- debit de aer 15 l/min;
- putere compresor 120W;
- putere de aspirare -800 mbar;
- alimentare la priza;
- dimensiuni 40 x 18,3 x 10,4 cm;
- greutatea: 1,65 kg;
- latime maxima punga/rola 30 cm.
Pachetul contine: aparat de vidat Laica VT3217, o rola (28x500 cm), furtun pentru vidarea recipientelor, cutter pentru taiat role, garantie (2 ani), manual de utilizare in lb. romana.
Aparatul de vidat Laica se poate folosi cu urmatoarele comsumabile:
- orice punga sau rola marca Laica, latimea maxima a pungii fiind 30 de cm;
- pungile refolosibile VT3506 si VT3507;
- caserolele pentru vidare si marinare VT3304 si VT3305.
Ambalarea in vid - descrierea procedeului:
Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.
Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.
In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.
Avantajele ambalarii alimentelor in vid:
- Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori;
- Economiseste spatiu in frigider;
- Ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.
Timpul de conservare al alimentelor ambalate in vid:
Alimente conservate prin congelare (-16oC/ -20oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupaambalare in vid |
Carne | 4-5 luni | 15-20 luni |
Peste | 3-4 luni | 12 luni |
Legume | 10 luni | 18-24 luni |
Alimente pastrate in frigider (+3oC/ +6oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupaambalare in vid |
Carne cruda | 2-3 zile | 6-9 zile |
Peste proaspat | 1-3 zile | 4-5 zile |
Vanat | 2 zile | 6 zile |
Salam feliat | 4-6 zile | 22 zile |
Salam | 7-14 zile | 25-40 zile |
Cascaval | 6-20 zile | 25-60 zile |
Legume | 1-4 zile | 8-10 zile |
Fructe | 5-8 zile | 10-14 zile |
Paste/Orez/Lasagna | 2-3 zile | 6-9 zile |
Carne gatita | 3-4 zile | 10-15 zile |
Dulciuri, deserturi | 5 zile | 18-20 zile |
Alimente pastrate la temperatura camerei (+23oC/ +27oC) | Timp de conservare in conditii normale de depozitare | Timp de conservare dupa ambalare in vid |
Paine | 2 zile | 6-8 zile |
Biscuiti | 4-5 luni | 12 luni |
Paste/orez | 6 luni | 12 luni |
Faina | 4 luni | 12 luni |
Cafea | 3 luni | 12 luni |
Ceai | 5 luni | 12 luni |
Fructe uscate | 4 luni | 12 luni |
Caracteristici
Capacitate | 17 l/min |
Culoare | Negru/Gri |